De boerderij

Omdat we tegenwoordig meer bewust zijn van de mate waarin wij vlees eten, waar vlees vandaan komt en hoe we met dieren om gaan, vinden wij het belangrijk je meer te vertellen over onze lammetjes.

De boerderij staat vlakbij het Drentse plaatsje Elim (niet te verwarren met het dorp in Zuid-Afrika of de oase met twaalf waterbronnen en zeventig palmbomen uit Exodus) en bestaat uit ongeveer 12 hectare weiland en een stal van 900m2.

Het lammeren gebeurt één keer per jaar vanaf december tot en met mei. Wanneer het weer een beetje mee zit lopen de schapen lekker buiten om de Drentse weide te begrazen. In de winter of op druilerige dagen verblijven de schapen en hun kroost in de ruime stal. De ooien worden één keer per jaar gedekt, waarna in de lente de lammetjes geboren worden.

Naast de Drentse veengrond smikkelen de schapen in de winter van wat extra dagvers overgebleven brood van de plaatselijke bakker, gehakseld mais, hooi en brokjes. Zo blijven de schapen gezond, lekker op gewicht en gaan we ook nog eens plaatselijke voedselverspilling tegen.