Onze missie

Lamsvlees is feestvlees!

Wist je dat lamsvlees al duizenden jaren staat voor feest? 

Lamsvlees wordt in veel culturen bij speciale gelegenheden gegeten, zoals bij een huwelijk, geboorte of een religieuze feestdag. Nederlanders consumeren traditioneel gezien weinig lamsvlees en zetten dit zelden op het weekmenu voor thuis. Het betere lamsvlees behoort tot het luxe en exclusieve vlees, het is traditioneel rond Pasen en vind je vaak mooi gepresenteerd in de chiquere restaurants.

Ondanks dat lamsvlees in Nederland aan populariteit toeneemt, is het betere lamsvlees niet overal te vinden. Het Nederlandse Texelaar lamsvlees vindt zijn weg richting de betere slagers of het wordt geëxporteerd naar het buitenland omdat het daar erg gewild is en vaak meer opbrengt. 

Missie: Lokaal kwalitatief Texels lamvlees toegankelijk maken

Endeman Lamsvlees wil het kwalitatieve Texelse lamsvlees van eigen bodem letterlijk en figuurlijk meer op de Nederlandse kaart zetten. De missie van Endeman Lamsvlees is om het consumeren en bereiden van Texels lamsvlees van de lokale duurzame boer toegankelijk te maken. 

Onze kleinschalige Drentse hobbyboerderij in Elim bezit uitsluitend het Texelse ras. Hier lopen in de ruime stal en uitgestrekte weilanden gemiddeld 150 Texelaar schapen rond. Onze wens is om meer mensen met goed en regionaal geproduceerd Texels lamsvlees in aanraking te laten komen en daarmee het enthousiasme en de variatie van de Nederlandse (bewuste) vleesconsument te vergroten. 

Duurzaam en diervriendelijk

Endeman Lamsvlees hecht veel waarde aan duurzaam en diervriendelijk geproduceerd voedsel en gaat voedselverspilling tegen. Onze lamsvlees pakketten zijn zo samengesteld dat het gehele lam verwerkt wordt en er niets verloren gaat.

Met recepten, culinaire tips en wijn op maat zorgen wij ervoor dat ieder stukje lamsvlees op je bord een feest wordt!